Ferrari více ani nečekalo

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Italský tým odjíždí ze Severní Ameriky zklamán. Dnešní závod byl sice z hlediska Poháru konstruktérů lepší něž kanadská Grand Prix, z pohledu konkurenceschopnosti si však Maranello uvědomuje obtížnost nastalé situace.

Jean Todt, šéf týmu
Jak jsme očekávali, klasifikace závodu je obrazem pořadí na startu, což jen potvrzuje, že jestliže chceme vyhrávat, musíme startovat z čelní řady. Felipe odjel bezchybný závod, zatímco Kimi na startu dvě pozice prohrál, ale poté bojoval velmi dobře. Situace v šampionátu je opět komplikovanější, ale ještě nám zbývá deset závodů. Příští týden v Silverstone budeme zkoušet nějaké novinky, které by nás měly vrátit do formy z úvodu sezony. Nepopíráme zklamání, ale trváme na tom, že situaci chceme co nejrychleji otočit.

Felipe Massa, 3.
Nemůžeme být spokojení
, přesto jsem šťastný, že jsem skončil alespoň třetí. Potřebujeme zlepšit vůz, abychom mohli porážet naše nejbližší soupeře, musíme pracovat na vývoji. V závěru závodu se ke mně přiblížil Kimi a já měl tvrdší pneumatiky, zatímco on měkčí. Ale neudělal jsem jedinou chybu a zůstal před ním.

Kimi Raikkonen, 4.
Vůz byl v závodě velmi rychlý, ale zaplatil jsem vysokou cenu za start, ztratil jsem mnoho času za pomalejšími vozy, a to se vždy těžko dohání. Když někoho dojedete, ztrácíte strašně moc přítlaku. V posledním části závodu jsem dojel Felipeho, ale nebyla šance ho překonat. Oba jsme navíc museli počítat s tím, že naše motory čeká ještě jeden závod. Musíme se zlepšit v kvalifikaci.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu