Volkswagen Golf GTD - první verze GT od Golfu pálí diesel

volkswagen golf

volkswagen golf | foto: Volkswagen

Volskwagen představil první sportovní variantu odvozenou od Golfu sedmé generace. Trochu neočekávaně jde o naftový model GTD.

Volkswagen již tradičně připravuje tři základní sportovní varianty označené písmeny GT. Nejslavnější je GTI, slabší variantou je GT a milovníky dieselů potěší varianta GTD. Ta se představila jako vůbec první.

Pod kapotou najdeme turbodieselový agregát o objemu dva litry. Ten byl velmi silně zdokonalen, díky čemuž se jeho výkon zvýšil až na 183 koní. Mimo jiné byl snížen kompresní poměr (z 16,5:1 na 15,8:1), naprosto přepracováno výfukové potrubí a byly provedeny další úpravy vedoucí ke snížení vnitřního tření v motoru. 

Nemalá síla plynoucí z motoru umožní ostrému hatchbacku zrychlit z klidu na stovku za 7,5 sekundy, maximální rychlost je pak 230 km/h. Oboje je oproti minulé generaci zlepšením, na čemž má podíl i snížení hmotnosti na 1300 kilo.

Až přijde novinka na trh, bude na výběr dvojice převodovek - manuální šestikvalt a sedmistupňové DSG. Majitele by měl potěšit také agresivní bodykit a samozřejmostí je také úprava podvozku a dalších komponent pro ostřejší jízdu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu