Lamborghini Veneno: opravdu skvostný býk!

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno | foto: Lamborghini

Zástupy exkluzivních supersportů se začínají připravovat na blížící se autosalon v Ženevě. Velká trojka už zná dva své zástupce.

Ačkoliv Evropu trápí nedobré hospodářské výsledky, prostor pro prodej exkluzivních vozů se nezmenšuje. Spíše naopak. Využít toho jen v Ženevě chtějí tři značky, McLaren, který ukáže svůj hypersport P1, Ferrari s modelem navazující na Enzo, a také Lamborghini. Právě tomu unikla sada informací a fotek o novém modelu Veneno dříve než bylo původně zamýšleno.

Veneno se postaví na samý vrchol nabídky automobilky. V tomto případě půjde jen o velmi limitovanou edici, postaveny budou pouhé tři kusy. Šance na spatření tohoto monstra jsou tak mimo autosalon mizivé. Podobně se automobilka zachovala i se speciálním Reventonem.

Pod kapotou bude vyladěný dvanáctiválec s výkonem 750 koní, který pochází z Murcielaga. Karosérie by měla být lehoučká, je totiž sestrojena z uhlíkových kompozitů. I díky tomu by měla maximální rychlost překročit 350 km/h. Ručička tachometru se má zastavit na 354 km/h.

A cena? Za každý ze tří postavených vozů si automobilka naúčtuje v přepočtu přes 90 milionů korun.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu