Alpina B6 xDrive Gran Coupe - Nový přírůstek do modelové řady

Společnost Alpina se již dlouhá léta zabývá přestavbami německých primových vozidel BMW a na nadcházejícím autosalon v New Yorku se chystá představit úplně nový model s označením B6 xDrive Gran Coupe.

Do prodeje půjde nová Alpina hned začátkem roku 2015 a co svým zákazníkům vlastně nabídne? Vylepšené kupé od BMW dostalo aerodynamickým body kit, který obsahuje přední spoiler, zadní spoiler a zadní difuzor. Dále také upravený sportovní výfukový systém z nerezové oceli a 20-palcová kola z lehkých slitin Alpina CLASSIC. 

Zákazníci si mohou objednat vůz ve dvou exkluzivních barvách: modré Alpina Blue a zelené Alpina Green. Interiér je kompletně přepracován, tudíž zde najdeme kožené čalounění sedadel LAVALINA, osvětlené prahové lišty a či dekory z pravého dřeva a leštěného hliníku. Chybět nesmí ani typický odznak Alpina na středu  volantu.

Pod kapotou se ocitne 4,4-litrový V8 twin-turbo motor, který vyvíjí 540 koní výkonu a 731 Nm točivého momentu. Ten bude napojen na osmistupňovou automatickou převodovkou a díky pohonu všech kol vůz zrychlí z 0 – 100 km/h už za 3,6 sekundy. Maximální rychlost se dle výrobce vyšplhá k hodnotě 318 km/h.

BMW Alpina B6 xDrive Gran Coupe bude v prodeji již krátce po svém debutu nejprve v USA, částka za vůz bude nastavena na hodnotu  118.225 dolarů.

Zdroj: BMW USA


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu