Nejsou nejlepšími kamarády, přesto by byl Vettel rád, kdyby Webber u Red Bullu zůstal

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel by byl rád, kdyby Mark Webber závodil za Red Bull i v příští sezóně. Připouští ale, že vztahy mezi ním a Australanem nepatří k těm nejlepším.

Webberovi na konci letošní sezóny vyprší kontrakt a spekuluje se o něm jako o možné náhradě Felipeho Massy u Ferrari - pokud se Brazilec do konce roku nezlepší. Vettelovi se se svým kolegou dobře spolupracuje, byť mimo závodní dráhu spolu moc času netráví.

"Dokážu pochopit, proč si lidé myslí, že mezi Markem a mnou je problém. Ano, možná nejsme těmi nejlepšími kamarády, ale nemám s ním problém ani on se mnou.

Pracujeme společně a oba se snažíme táhnout tým stejným směrem. Máme stejný pohled na auto: není to tak, že jeden z nás by měl rád opačné nastavení než ten druhý. Myslím, že nám to pomáhá a že to zatím funguje.

Nejsem si jistý jeho smlouvou, momentálně však podle mě odvádí velmi dobrou práci," cituje Vettela Autosport.

Nečeká, že by mohl týmu mluvit do výběru druhého pilota jako Fernando Alonso u Ferrari. "Rozhoduje o tom Christian [Horner] a tým, není to na mě. Můžu říci, co by se mi líbilo, ale nevím, jestli by to bylo bráno v potaz."

vettel
Sebastian Vettel (vlevo) by byl rád, kdyby jeho týmový kolega Mark Webber
s Red Bullem prodloužil smlouvu (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu