Massa je přesvědčen, že konkurence má hodně rychlá auta, obdivuje čas Buttona

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa se svým Ferrari dnes v Jerezu zajel nejrychlejší čas. Přesto však zůstává obezřetný.

První den ve španělském Jerezu zajel nejrychlejší čas Jenson Button v McLarenu. Druhý den jej překonal Romain Grosjean v Lotusu a dnes se v tabulce na prvním místě objevil Felipe Massa ve Ferrari. I přesto, že byl dnes o sekundu rychlejší, než Jenson Button v úterý, Massa stále obdivuje Britův čas.

"Stále věřím, že jeho kolo bylo neuvěřitelné. Vyjel první den ráno na špinavou trať s tvrdou sadou pneumatik a vůbec... Pořád věřím, že to bylo hodně rychlé kolo. Také jsem ale první den neměl auto, které by zvládlo zajet stejný čas. Ani jsme se o to nesnažili a určitě si teď mnozí říkají to samé o mě. Ale my jsme vylepšili auto a každý den našli něco, kde jsem se mohl zlepšit. Myslím, že jsem zajel dobré kolo, ale jak jsme na tom, to si budeme jisti až na začátku šampionátu," okomentoval dění v Jerezu Massa.

 Massa věří, že Ferrari našlo správnou cestu (foto: Scuderia Ferrari)

"Je vždy pěkné skončit a vidět, že máte nejrychlejší vůz, ale abych pravdu řekl, nic to neznamená. Samozřejmě, pokud bych byl poslední, je to frustrující a navíc s pocitem tlaku kolem velkého týmu a tak, ale být první je pěkné. Je to dobrý pocit... ale jak jsem řekl, je to jen první týden testování a upřímně jsem si jistý, že je zde na trati mnoho hodně, hodně rychlých aut. Nevím, jestli jsme opravdu v té pozici pro první závod, potřebujeme se i nadále zlepšovat," upozornil Massa.

Ferrari během testů hodně pracovalo na aerodynamice a Massa uvedl, že je povzbudivé, že jejich vůz prokázal schopnost se v průběhu týdne zlepšovat.

"Když dáte dohromady zlepšení, která jsme udělali den po dni, myslím, že to byly tři pozitivní dny a domnívám se, že byly velmi důležité pro vývoj vozu, abychomm se vydali správným směrem," uvedl Brazilec.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu