Hülkenberg opustí Sauber a příští rok bude závodit za Force Indii

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Nico Hülkenberg se vrací k indické stáji, za kterou závodil minulý rok. Po letošní epizodě u Sauberu s Force Indií podepsal jednoletou smlouvu s opcí.

Znamená to tedy, že pokud by měl v roce 2015 McLaren či Ferrari zájem, bude mladý Němec k mání. Tým uzavření smlouvy potvrdí během několika dní, možná hned po skončení Velké ceny Brazílie.

Otázkou nicméně zůstává, kdo bude jeho týmovým kolegou. Současný pilot indického týmu uvedl, že má své místo v F1 pro příští rok jisté a že dokonce již podepsal smlouvu. Stejnou jistotou oplývá Pastor Maldonado, na 95 % si je svým dalším působením v královské disciplíně motorsportu jistý i Sergio Pérez - oba se silnými sponzory.

Maldonada potřebuje Lotus, který stále jedná s Quantum Motorsport, jejímu jednateli Mansoorovi Ijazovi už ale věří málokdo. Jak říká Ecclestone: "Nevěřte nikomu, dokud peníze neuvidíte na výpisu ze svého účtu." A slibovaná částka má dorazit opět příští týden. Takových příštích týdnů ale bylo už nejméně dvacet.

Pérez s sebou dokáže přinést rovněž velký balík peněz (hovoří se až o 20 milionech Eur), ale 40 milionům Eur ročně Maldonada se rovnat nemohou, to by Lotusu na udržení se mezi top týmy nestačilo.

hulkenberg
Nico Hülkenberg po sezóně zamíří ze Sauberu zpět k Force Indii (foto: Sahara Force India)

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu