Lauda brání FIA: Neudělali žádnou chybu

Lauda, Niki

Lauda, Niki | foto: Daimler AG

Ve světle vážné nehody Julese Bianchiho začali mnozí spekulovat o tom, zda bylo správné pokračovat v závodě. Většina pilotů uvedla, že bylo vše v pořádku, obavy měl však například Felipe Massa či Adrian Sutil.

Jules Bianchi havaroval ve stejném místě jako Adrian Sutil a narazil do odtahového vozu. Na trať byl vyslán safety car a posléze závod ukončen. Někteří piloti uvedli, že se mělo začít jednat dříve, avšak například Niki Lauda si myslí, že FIA v podstatě udělala správná rozhodnutí.

"Nakonec, hlavním problémem nebyl déšť. Safety car zajel do boxů a závod se odjel víceméně bezpečně až do konce. Mohl se dojet bez potíží až do konce, takže si ani nemyslím, že problémem bylo šero," uvedl trojnásobný mistr světa.

"Sutilova nehoda byla běžná a při normálních okolnostech bychom o ní nemluvili. Auto bylo vyzvednuto okamžitě a zatáčka, kde parkujete auto byla velmi blízko. Z tohoto úhlu pohledu bylo rozhodnutí správné, ale když se mě zeptáte teď, tak to rozhodnutí bylo nakonec špatné." 

Podle něj je risk součástí motorsportu a nehodě pětadvacetiletého rodáka z Nice předcházela řada smolných událostí.

"Závodění je nebezpečné. My si zvykli na to, že se nic nestává a najednou jsme všichni překvapeni. Musíme mít neustále na paměti, že motorsport je nebezpečný a tato dnešní nehoda byla výsledkem několika věcí. Pokud vyjede jedno auto mimo trať, vyjede traktor a potom vyjede mimo další vůz. Bylo to velmi nešťasné," hodnotí situaci Rakušan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu