Audi A8 L 4.0T Sport - Sportovní limuzína speciálně pro USA

Audi A8 L 4.0T Sport (2016)

Audi A8 L 4.0T Sport (2016) | foto: Audi Press

Americké zastoupení značky Audi uvádí na trh novou speciální edici modelu A8 L s označením 4.0T Sport. Nabídne vyšší výkon, lepší vzhled a také velkou porci exkluzivity.

Ve srovnání s předchozí verzí současného modelového roku dostala tato edice navrch 15 koní, takže její twin-turbo zážehový 4,0-litrový osmiválec nabízí celkem 450 koní. Prodloužený sedan je navíc o něco více agresivní a to díky agresivně vypadajícímu přednímu nárazníku a lehkému opti paketu karoserie.

img-responsive

Audi A8 L 4.0T Sport (2016) | foto: Audi Press

Vzadu najdeme taktéž upravený nárazník a chromové akcenty. Standardně vůz stojí na 20-palcové sadě litých kol s pěti dvojitými paprsky, avšak zákazníci mají možnost objednat si větší 21-palcové disky se sportovními pneumatikami.

Uvnitř Audi A8 L 4.0T jsou ve standardu 22-směry nastavitelná komfortní sedadla s kůži Valcona s diamantovým vzorem. Řidič se spolujezdcem si navíc mohou vychutnávat ventilační a masážní funkci, zatímco panoramatické střešní okno a akustická boční okna pomohou navodit správnou atmosféru i cestujícím vzadu.

Audi bude chít za každý kus 90.500 dolarů a zatím neni jasné, kolik kusů se vlastně vyrobí. Masová produkce to ale rozhodně nebude.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu