Za odstoupení Ricciarda nemůže nový motor Renaultu. Co stálo za poruchou?

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB14

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB14 | foto: Red Bull Content Pool

Nová specifikace C motoru Renault nemůže za odstoupení Daniela Ricciarda ve Velké ceně Itálie. Její výrobce po analýze oznámil příčinu poruchy.



Renault přivezl do Monzy svou nejnovější verzi motoru, u svého továrního týmu ji ale nenasadil kvůli obavám o spolehlivost v těsném duelu s Haasem v šampionátu konstruktérů, kde nyní rozhoduje každý bod. Nepoužil ji ani McLaren, který musí upravit své šasi.

Pro specifikaci C se tedy rozhodl pouze Red Bull, který nemá co ztratit, protože jej od soupeřů před ním i za ním dělí bodová propast. V pátek ji dostal Ricciardo, a protože vyšší výkon byl znát, nasadil ji v sobotu také Verstappenovi.

Australan však ze závodu odstoupil poté, co se po penalizaci probíjel z konce startovního roštu. Po předjetí 11. Lance Strolla s Williamsem se objevil zlověstný kouř: "Předjel jsem ho v nájezdu do 1. zatáčky, pak jsem se kouknul do zrcátek, jestli jsem před ním. Moc dobře to vidět nešlo, a tehdy jsem si uvědomil, že ze zadní části vozu vychází kouř. Hned jsem to nahlásil a oni řekli, ať zastavím."

I když nejprve podezřívali nový motor, nakonec za šestým letošním odstoupením Ricciarda a čtvrtým z poslední šesti závodů stálo něco jiného. "Po studii pohonné jednotky z vozu Daniela Ricciarda můžeme potvrdit, že toto odstoupení nesouviselo s motorem. Šlo spíše o poruchu spojky," oznámil Renault.

"Upřímně, když se podívám na celý rok, tak to je dost frustrující," zklamaně komentoval Ricciardo po vystoupení z vozu, kdy ještě neznal přesnou příčinu. Sedm závodů před koncem ztrácí 12 bodů na svého týmového kolegu Verstappena, jenž byl klasifikován na 5. místě.

Stav použitých součástí pohonných jednotek před Velkou cenou Singapuru

Stav použitých součástí pohonných jednotek před Velkou cenou Singapuru | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images




Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu