VW vyvinul 1,0 TSI s výkonem 200kW!

Volkswagen

Volkswagen | foto: Volkswagen

Malé TSI vám vyrazí dech. Volkswagen přivezl na Vídeňské motorové sympózium budoucnost motorů.

Již 36. ročník Vienna  Motor Symposium opět přinesl úžasné výtvory. Jedním z nich byl jisto jistě dvanáctiválec s uspořádáním válců do W a objemem 6,0 litru. Shodou okolností také od VW. Jeho výkon přes 600 koní a maximum točivého momentu 900 Nm v širokém pásmu otáček, konkrétně od 1500 do 4500 ot je rozhodně úctyhodné.

Větší pozornost si však zaslouží přeplňovaný litrový tříválec. Podobný už brzy budeme potkávat pod kapotou Golfu, Pola, Octavie nebo Fabie. Ten z motor symposia je však naprosto odlišný. Kombinuje know-how WRC Pola, kombinaci klasického a elektrického turbodmychadla. A výsledek je, neuvěřitelných 200 kW výkonu! To je hodnota, s kterou se pyšní dvoulitrové čtyřválce. Točivý moment je poněkud nižší, 270 Nm není neobvykle vysoká hodnota.

Kdo jste zajásal, že si brzy půjdete do showroomu Volkswagenu nebo Škodovky pro auto s litrovým tříválce s výkonem přes 200 koní, tak vás zklamu. Tento motor se v blízké době pod kapotou nějakého modelu nedostane. Je to jen hezká ukázka toho, jaký potenciál spalovací motory stále mají…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu