Hennessey Ford Bronco VelociRaptor, terénní šílenost s výkonem 760 koní

Hennessey Ford Bronco

Hennessey Ford Bronco | foto: Hennessey

Novinka od Fordu ještě není ani v prodeji, a přesto slavný tuningový úpravce již oznámil své plány na jeho úpravu. Počítá se s omezenou sérií a přeplňovaným motorem V8.

Pod kapotu Fordu Bronco se dostane přeplňovaný motor V8 o objemu 5,0 litru, který bude disponovat výkonem 559 kW (760 koní). Spojen bude s 10 stupňovou automatickou převodovkou a výkon poputuje na všechna čtyři kola. Hennessey odhaduje zrychlení z 0 na 100 km/h v čase okolo 4,5 s. 

V8 pod kapotou je pořádná změna oproti sériovému modelu, který disponuje agregátem V6 EcoBoost o objemu 2,7 litru a výkonem 231 kW (314 koní) a točivým momentem 542 N.m.

Kromě zmíněné V8 Hennessey vybavil nové Bronco upravenou kapotou s otvorem pro nasávání, mezichladičem stlačeného vzduchu a vylepšeným palivovým systémem. Odvod splodin z motoru má na starost přepracovaný výfuk z nerezové oceli.

Tuningová firma se též podívala na podvozek, který dostane vylepšené odpružení, které lépe spolupracuje s většími terénními koly. K dispozici jsou nové přední a zadní nárazníky s LED osvětlením. Interiér dostane zakázkové kožené čalounění. 

img-responsive

Ford Bronco | foto: Ford Motor Company

Hennessey plánuje postavit pouze 24 vozů Ford Bronco VelociRaptor a to buď s dvou a nebo čtyřdveřovou karosérií. Upravený off-road dostane standardně záruku na 3 roky a nebo 36 000 mil. Cena tohoto jedinečného terénního trhače asfaltu je stanovena na 225 000 USD (asi 5.26 milionů Kč)

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu