Mitsubishi i-MiEV zvyšuje dojezd a zlevňuje

i MiEV

i MiEV | foto: Mitsubishi Motors

Elektromobil od Mitsubishi, model i-MiEV, dostal technologický facelift. Díky němu se prodloužil dojezd a spadla i cena.

Mitsubishi se rozhodlo prodávat hned dvě verze svého i-MiEVu, který je jedním z nejúspěšnějších elektromobilů dneška. Prodalo se jich přes 14 tisíc kusů.

Levnější verze M nabídne sníženou kapacitu baterie na 10,5 kWh, o koně přijde také motor, jehož výkon poklesne na 41 koní. Dojezd činí dle japonského cyklu 120 km, přičemž plné nabití trvá z japonské sítě 4,5 hodiny, rychlonabíjení na 80 % kapacity zvládne na čtvrthodinu.

Vyššímu modelu G zůstala současná baterie s kapacitou 16 kWh i motor s výkonem 63 koní. Jeho dojezd se však prodloužil o 20 km na hodnotu 180 km. Nabíjení trvá 7 hodin.

Obě verze budou zpočátku dostupné jen v Japonsku, není ale důvod, aby se postupně nedostaly i do Evropy. Poměrně lákavá je cena. Levnější varianta totiž přijde na 2,6 milionu jenů, což je v přepočtu 540 tisíc korun.  To není ve světě elektromobilů příliš. Vyšší verze přijde na 3,8 milionů jenů, tedy asi 790 tisíc korun. Mnoho států, mezi nimi i ten japonský, přitom nákupy elektromobů štědře dotuje.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu