Mercedes-Benz: Rumunsko a investice v řádech stovek milionů korun

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz | foto: Archiv AutoRoad.cz

Východní Evropa je stále lákadlem nejen automobilových investorů. Daimler AG a jeho koncernová značka Mercedes-Benz, rozšiřují výrobu právě tímto směrem

Jeden z jedenácti největších světových koncernů, výrobce osobních, nákladních automobilů, dodávek a autobusů, rozšiřuje své portfolio zemí, vyrábějících součástky k vozům jedné z jeho divizí, čítající například značky Maybach, AMG, Smart a další.

V jeho aktuálním hledáčku se vyskytuje Rumunsko. Země východní Evropy, slibující rozvíjející se trh, na Evropu poměrně levnou pracovní sílu mající přístup k Černému moři. První zkušenosti s daným klimatem získala divize Mercedes-Benz. Ta postavila v blízkém Maďarsku továrnu na výrobu automobilů třídy B, závod, který je v současnosti zavalen objednávkami a intenzivně tak podporuje prodeje v řádech 40 tisíc vozů za rok.

Důvodem vzniku nové továrny ve městě Sebes, umístěném severozápadně od hlavního města Bukurešť, je nedostatečná produkce převodovek pro osobní automobily značky. Stuttgartská převodovková továrna nestíhá produkci vozů, její růstový potenciál je na maximu, z tohoto důvodu se společnost podívala jinam.

Zde se počítá s brzkým nástupem výroby pětistupňových automatů, rok 2014 pak přinese produkci dvouspojkových převodovek. Němci však myslí i do daleké budoucnosti. Další rozšíření továrny přinese větší výrobní potenciál. Plánované investice jsou v řádu 300 milionů euro.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu