Příští Kia Optima se dočká ostřejšího designu a verze Kombi

Druhá generace sedanu Kia Optima se údajně dočká v příští generaci ostřejšího designu. Svou premiéru si přitom nová Optima odbude v prvním čtvrtletí roku 2015.

Podle zdroje TheKoreanCarBlog dostane Optima nový designový jazyk, který bude využit i u příští Cadenzy v roce 2016. Návrhářský tým výrobce přitom již prozradil, že nová Optima neponese designové prvky jako nové Sorento a Sedona. I nadále má mít "tygří nos", k tomu dostane velkou mřížku chladiče s novými světlomety, zatímco vzadu se usadí větší světla.

Nově se objeví i více agresivní a sportovní nasávací otvory v předním nárazníku, zatímco hybridní model bude vybaven uzavřenou mřížkou, která se otevře, když bude zapotřebí chlazení motoru. Očekává se také, že vůz dostane nová kola z lehkých slitin a odstíny karoserie barvy. Interiér dostane kožený přepracovaný tříramenný volant, nový infotainment systém s displejem o rozměru 8-palců a chromované lišty. Zdroj také říká, že model dostane kůží potaženou palubní desku.

Kia Optima pro rok 2016 se ukáže světu v dubnu letošního roku na autosalonu v New Yorku, kde se o ní dozvíme i další podrobnosti. Novinkou bude i praktičtější verze Optima Kombi, která doposud na trhu chyběla.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu